» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Artiklar
Diskussionsforum Bildgalleri

  SAAF
Inloggade: 4

Medlemmar: 2775

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


Diskussionsforumet

Klicka på det forum du vill gå in på.
Medlemskap erfodras för att få skriva i forumet.

Jobb    Krönikan    Utbildning    Övrigt   


Trådar
Sida  [1]  2  3  4  5  6  7  8 

Nytt inlägg, Äldre inlägg

Inlägg
Från:  Iraks fan-atism
28 augusti kl. 11:29
Inlägg: 
Anmäla Billström till KU är en bra början men det är Iraks regering som är kriminell. Iraks regering som planerar mord och förföljelse av de kristna i landet. Iraks regering med dess anhängare borde ställas inför domstolen. Iraks fanatism borde förbjudas och utrotas. Iraks ledare är brottslingar men inget annat land vill erkänna det och internatonella politiska ledare tror att Irak är ett land som vill hjälpa de kristna.
Från:  Kristna flyktingar
27 augusti kl. 12:25
Inlägg: 
Nu har MV igen -avvisat de mest utsatta familjerna. Migrationsverket kan inte vägra någon som har falska äktenskapsavtal men avvisar kristna flyktingar från Iraks terror. Trots de kristnas kritiska situation i Irak utvisas de så fort Migrationsverket formulerar paragraf som låter bra i lagens namn.
Demokratin har urartat när MV avvisar kristna förföljda och misshandlade men ger uppehållstillstånd till skenäktenskaps bedragare.
Från:  Suryoye
3 juli kl. 15:40
Inlägg: 
Bara man tittar på insändarens/debbatörens namn blir man förvånad att just de äldsta hedniska namnen uttalar sig illa om kyrkan. Kyrkan är folket.Folket styr kyrkan. Styrelsen styr kyrkan. Fienden styr kyrkan. Heretiker styr kyrkan. Trots allt detta måste man konfrontera att det finns människor som anklagar kyrkan för
ondska. Om insändaren själv vore troende,om han hade tro som en senapskorn hade han/hon förstått att man måste skilja mellan kyrka och folkmassan. Tyvärr är det sant som sagt att det finns mycket hyckleri och dåliga ledare inom kyrkan som lägger sig i politiska frågor vilket de tvingas till av självaste medlemmarna. Tyvärr finns det också folk inom kyrkan som är där bara för att sprida splittring och ondska.Men om församlingen ville så skulle de protestera för så fort det gäller pengar så protesterar de och ställer till med slagsmål. Men det glömmer insändaren så lätt eller skanas brist på erfarenhet.
Det är väl inget nytt att anhängare av den Syrisk-ortodoxa kyrkan bråkar och förstör för varandra. När inte Kaldeer kastar sten så gör Assyrier det och annars är det syrianernas favoritlek. Ni fattar inte att ni alla är SURYOYE och ingenting annat. Vi härstammar från områden där folk kallades bl.a. för Kaldeer,Assyrier och Aramer. Men idag är vi alla SSSSSuryoye och allt annat är bara dålig och missvisande översättning. Vill du ha förändringar så ge dig på dig själv och medlemmarna. Utan tro ingen nationalitet.
Vad gör folket när de inte manipulerar kyrkan? Jo,de manipulerar migrantionverket!Från:  p och R
30 juni kl. 13:57
Inlägg: 
Man ska inte inbilla sig eller ha en upplevelse som man själv inte förstår sig på. Att blanda politik och religion är fel,särskilt om kyrkans folk skulle uttala sig offentligt om politiska favoriter.
Men om Du har fel på dina egna upplevelsetolkningar så kom ihåg ändå att världen och samhället styrs av korrumperade politiska ledare...precis som i GT. Folket blev lidande pga politiska händelser men de hade ett val,nämligen att göra som profeterna bad dem om,att följa Herrens vilja. Profeterna riskerade sitt liv för att varna för "politiker" och politisk manipulation. Historien upprepar sig än idag eftersom folket luras och glömmer att följa Herrens vilja.
Visst,blanda inte politik med religion men vad har du lärt av historien?Från:  Migrationsverket
11 juni kl. 13:25
Inlägg: 
Det finns inga pengar till en svårt sjuk inhemsk gammal man trots att han har arbetat hela sitt liv och alltid betalt skatt. men han får inte den vård han behöver för att det är för "DYRT".
Det finns alltid pengar till immigranter och äktenskapsinvandrare men inte till en svårt sjuk person.
Och de som är tillfälligt sjuka och måste ha ekonomisk ersättning under den korta perioden nekas hjälp bara för att det finns "INGA" pengar.
Det finns inga pengar till en svårt sjuk man i behov av nödvändig sjukvård och det finns inga alls pengar till en äldre sjuk dam. Besparingar,besparingar!!

Men det finns alltid pengar till äktenskapinvandring och alla de som aldrig kommer att arbeta men som måste försörjas under 30-40 år. Strax efter uppehållstillståndet är de tillbaka i sina hemländer och hånar det svenska systemet som ger dem pension trots att de aldrig har arbetat i det här landet.

Svenska systemet är så orättvist. Det är som att ta från den rike och ge till den rike. Ingenting,inte ens smulor till den lidande fattige.Från:  Migrationsverket
10 juni kl. 12:09
Inlägg: 
Den svenska migrationpolitiken måste vara ett skämt eller maximalt orättvist.

Migrationsverket utvisar de verkliga flyktingarna som är förföljda i Irak och resten av Mellanöstern men ger uppehållstillstånd till pensionärer. Migrationsverket kör kin slektion som det heter inom biologin,dvs en politik som gynnar släktingarna.
Först importeras en make till den skilda kvinnan,sedan hans syskon och sedan hans morsa och farsa!
Mannens mor som är i pensionåldern har fått uppehållstillstånd bara för att släkten ska vara nära varandra. Pågår det krig i Syrien? Nej! Men halva Syrien bor i Europa pga av äktenskapsförmedling.

Likadant med andra länder. En person hämtar hela tjocka släkten till Europa.
Ska man köra en släktskapsselektion istället för den verkliga politiken då är det dags att systemet erkänna att flyktingarna kommer i andra hand. De som är i nöd situation prioriteras inte.
Migrationsverket bör heta Äktenskapsinvandring. Halva förorten i min stad har ingått falska äktenskapsavtal bara för att kunna få uppehållstillstånd. Den ena systern efter den andra får uppehållstillstånd för att hon är gift med sin "kusin". Men det bryr sig inte Migrationsverket om.
En feg och seg politik som slösar skattepengar på äktenskapsförmedling borde ta sitt ansvar och lägga ner sådan verksamhet.

Sida  [1] 

Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Tacos & Filmkväll - Stockholm
15 oktober 2019

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019