» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Artiklar
Diskussionsforum Bildgalleri

  SAAF
Inloggade: 4

Medlemmar: 2775

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


Diskussionsforumet

Klicka på det forum du vill gå in på.
Medlemskap erfodras för att få skriva i forumet.

Jobb    Krönikan    Utbildning    Övrigt   


Trådar
Sida  [1]  2  3  4  5  6  7  8 

Nytt inlägg, Äldre inlägg

Inlägg
Från:  egennamn
6 juli kl. 14:22
Inlägg: 
Om man tror att min text är en flaska eller som en flaska då kan man använda ordet korkad. Men säg till om du vill ha svordomar för dem har jag gott om och du kan få välja språk.

Hänger inte med men om jag förstått dig rätt så menas att Syrianska/Syrianer är korrekt översättning av Suryoyo/suryoye? Men då måste ju alla andra vara "korkade" om de kallar sig Aramäische vilket man gör i Tyskland,Holland etc. Inte ens i Turkiet säges Syrianiler men SURYANiler. Vvissa egennamn bör aldrig översättas, precis som Mor Gabriel som heter MorGabriel även på turkiska. Det är nyligen som man har översatt många Suyoye byars namn till turkiskan vilket strider mot lagen som rätten till egennamn och dessutom är privat egendom.


Från:  Ursprungliga namn
26 maj kl. 11:10
Inlägg: 
Det låter bra att suryoye vill byta namn till sina ursprungliga arameiska namn. Problemet är att om Turkiet ska gå med på det så måste Suryoye själva sluta att översätta till andra språk.
Ex,det heter inte St Afrem men Mor Afrem suryoyo.
Det heter inte St Gabriel men Mor Gabriel.
Det heter Suryoyo eller kanske nyarameiska men definitivt inte ngt annat. Arameiskan är s.k rent språk medan många andra språk är blandningar,dvs mindre korrekta med många låneord.


Från:  Arameiskas inflytande
22 maj kl. 11:24
Inlägg: 
Sluta lägga ner tid på folk som insisterar på att Assyriskan var ett sjävständigt språk. Det är ett faktum att arameiska är äldre än både hebreiskan,assyriskan och många andra språk. Assyriskan i Irak/Iran är en "dialekt" av arameiskan och andra språk. Arabiskan är också en blandning av arameiskan.
Men det suyoyo språk som talas och talades i södra Turkiet är arameiska. Det arameiska som det talas om i Bibeln. Abraham var från kaldeiska Ur i dagens Irak och det talades ofta arameiska i dessa områden eftersom arameiskan användes som ett gemensamtspråk.
Om man insisterar på att vissa språk är äldre än arameiskan då är det ett önsketänkande,slöseri på tid.

Tyvärr har man översatt vissa delar av NT från arameiska till grekiska och därför har vi fått in många grekiska namn/ord i dagens arameiskan. Grekiskan är äldre än latin men i och med att man översatte litteratur och främst NT från grekiska till latin så har västvärlden fått in många latinska ord i dagens modernare språk.
Från:  anto
19 maj kl. 16:10
Inlägg: 
Amen
Från:  Grekiskans inflytande
19 maj kl. 15:49
Inlägg: 
Folk verkar inte kunna skilja på Patra och Petra. Petra är grekiskans för "sten" medan Petrus som kallades kefa(sten) är arameiskans för sten/klippa. Arameiskan har haft sin stortid och användes som handelsspråk.Självklart fanns andra folkslag i Mellanöstern än arameer.
Fel att säga MÖ men jag vet ej vad dessa områden kallades.

Sida  [1] 

Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Tacos & Filmkväll - Stockholm
15 oktober 2019

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019