» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Artiklar
Diskussionsforum Bildgalleri

  SAAF
Inloggade: 3

Medlemmar: 2786

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


Diskussionsforumet

Klicka på det forum du vill gå in på.
Medlemskap erfodras för att få skriva i forumet.

Jobb    Krönikan    Utbildning    Övrigt   


Trådar
Sida  [1]  2  3  4  5  6 

Nytt inlägg, Äldre inlägg

Inlägg
Från:  Minoritet
17 oktober kl. 14:29
Inlägg: 
Jag undrar sedan När blev det en minoritet? Hela Mellanöstern tillhörde detta folk känd för rättvisa och ödmjukhet. Ett folk som försvarade sina gränser när fienden anföll. Ett folk med genuint språk och litteratur. Alla Kungariken som byggde och planterade Mesopotamien är idag en Minoritet? Ett folk i diaspora, i flykt och förföljelse kallas en minoritet där man vill visa upp dem som vore de statyer eller stilleben. En stor tavla för ett museum.Ett konstverk med många färger. Från utrotningshotad folk till en minoritet och snart kanske en upphängd tavla eller ett förhänge bland ruiner. Alla tog smygbilder av en kristen munk som passerade förbi som vore han den siste levande kristen i hela Mesopotamien. Dessa folkgrupper kanske har mer värde som död än levande? Kommer hetsjakten aldrig att upphöra?
Från:  politiker
9 oktober kl. 12:35
Inlägg: 
Årets Nobel skämt 2009
Det är töntigt värre att en president får Nobels fredspris. För vad? Undrar när B.Clinton ska få fredspriset för intima relationer till kvinnliga praktikanter som han roade sig med medan de politiska möten fick vänta. B.Clinton roade sig under kortakjolar medan talibanerna och terrorn hotade tvillingarnas fall.
Fredspriset går till förmögna och välkända personer...inte till de som är döda,de som har dödats för fredens skull,.de som har måst fly hus och hem för att finna frid, de vars barn terrorismen dödat,de vars barn som systematiska förföljelser dödar.,alla de som diktaturiska regimer har dödat, just de dog för fred och rättvisa. Mellanösterns regimer dödar fortfarande personer med kristen religion och konsfiskerar deras egendomar,förföljer ett helt folk men sådant är ju jobbigt. Priset går hellre till politiska ledare,till rika och berömda politiker,sådana som ser snygga ut i massmedia.
Från:  den lilla människan
5 oktober kl. 13:41
Inlägg: 
Man kommer aldrig uppleva ett sämhälle där avguderiet inte spökar. Så fort man inte förstår skillnaden mellan kyrka och församling så attackerar de kyrkan. De anser att splittring,politik,språk-allt är kyrkans fel? Vem har flytt hemlandet? Är det inte Du-din lilla människa som inte ens talar ditt eget hemspråk? Att du inte skriver på arameiska,det är OK. Är det inte du-lilla människa som byter ditt eget dopnamn till ett mer Europeisk klingande namn för att smälta in i samhället? Är det inte du-din lilla familj som övergav kyrkan för att få bättre tider? Utan den kristna ortodoxa kyrkan i Mellanöstern hade du inte ens kunnat andas...lilla människa. Men jag vet ju att man attackerar kyrkan så fort det går dåligt på fotbollsmatchen. Och du som inte ens vet skillnaden mellan religion, teologi och tro...för vem skriver du? Är du arg på din församling så ta det med din lokala präst och förstår du inte hemspråket så kan du ju alltid gå en kurs. Bara för att jag har läst Bibeln eller som den trolöse föredrar( den heliga boken) så är jag inte expert på varken religion eller kyrka.
Från:  benämning
25 september kl. 12:05
Inlägg: 
Först var det jag som använde en massa fördomar men nu används de helt obehindrat. Hyckleriet finns inte bara på den ena sidan utan på båda sidorna. Och fortfarande har ingen av Er fattat den korrekta översättningen. Visst har den ena sidan fler fel och brister men inte förrän Du har åtgärdat dina egna fel kan du förvänta dig förbättring av de andra. Om man vill försöka nå vänskap så Får man inte hänga ut de andra offentligt och dessutom använda en massa obefogad kritik.. Det är ett faktum att båda sidorna ofta kallar varandra för fel benämning. Vissa är besatta av att hävda sig och sitt namn på offentliga hemsidor. Splittringen har inte med historien att göra utan med människans girighet. Vissa måste ju alltid bestämma över andra-trots att de är barn till analfabeter men har fickorna fulla av guld.

Sida  [1] 

Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Nationell nätverksträff
14 december 2019

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta
Facebook
Linkedin

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019