» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Artiklar
Diskussionsforum Bildgalleri

  SAAF
Inloggade: 4

Medlemmar: 2775

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


Diskussionsforumet

Klicka på det forum du vill gå in på.
Medlemskap erfodras för att få skriva i forumet.

Jobb    Krönikan    Utbildning    Övrigt   


Trådar
Sida  [1]  2  3  4 

Nytt inlägg, Äldre inlägg

Inlägg
Från:  språkets makt
1 oktober kl. 10:34
Inlägg: 
Det är sant att språket förenar ett folk,ett land,ett rike. Och om man vill ha segern så bör ett folk enas liksom två är starkare/fler än en. Många säger att språk är makt men dte handlar om att segra,att vinna och överleva. Makten är att segra och att inte vara en svans åt fienden,en danspipa för ormen.
Ett språk kan endast ha makt om det är sanningens språk. Ett spårk som använder korrekta ord och formuleringar. Ett språk som är fri från orena ord och slangord,fri från ondskan och har begränsad med låneord. När människa talar,använder ett språk så bör hon prata med sanningens ord och vad sanningens ord är det kan Du läsa om i Bibeln. Ett språk speglar en kultur,ett folk,en tradition och en definitiv seger. Den som använder ett språk på ett korrekt sätt,han har befrielsen och räddningen.
Libanon(vit) och många andra länder övergav sitt arameiska av rädsla och hot men idag kan de segra och vinna om arameiskan och dess anhängare ger stöd och hjälp. Det behövs endast ett ord för att kunna enas och därmed vinna. Men överge då avguderiet som spökar även i språket.Låt språket förena istället för sporten som ofta skapar osämja och nästan inbördeskrig. Fotboll är ett jagande efter en boll som alla spelare vill sparka på.
Från:  mmmm
6 juli kl. 13:04
Inlägg: 
Lite små korkad inlägg. När du pratar svenska ska du använda dem svenska rätt översatta orden från syrianskan till svenskan.. Så klart det heter St Gabriel på svenska för Mor Gabriel.. Syrian för Suryoyo osv.. inte kan du gå runt och prata syrianska i det svenska språket för att man e lite trög av sig.. pratar du syrianska använd dig av våra ord på vårt språk för allt..
Från:  Mellanösterns Suryoye
6 juli kl. 12:54
Inlägg: 
Det är mycket bra skrivet om kristna minoritetet i Mellanöstern och det mesta är korrekt förutom när man kallar folket för Syrianer. Benämningen Syrianer finns bara I Sverige. sYRIANER är ÖVERSÄTTNINGen till det svenska språket. Efter arameerna förlust mot olika krigsmakter kom de att kallas Suryoye efter den Syrisk-ortodoxa kyrkan som ju kallas "Itho Suryeyto ortodoxayto". Man måste sluta översätta sitt eget namn. Vi är Suryoye och vi ska kallas Suryoye-varken syrianer eller arameer. En professor påstår att han forskar i Syriologi men att han är Syrian. Och man tillhör Syrisk-ortodoxa kyrkan och kan även prata arameiska. Ingen blir klok på alla dessa benämningar. Ett folk ett namn! Mor Afrem Suryoyo var inte Syrian-han var endast Suryoyo.Hans författarspråk var arameiskan. Det är tråkigt att använda missvisande översättning som ingen riktig förstår sig på. Sluta översätta när ni har världens finaste och mest genuina språk-arameiska. Som sagt det heter inte ST Gabriel, ST Aho, men MOR Gabriel och Mor Aho. Sta Maria heter Yoldath Aloho.

Dessutom lider inte arameiskan brist på de nya teknologiska orden utan vi lånar dem när vi behöver dem. Många språk lånar dem utan att översätta dem.
Om det vore en fördel att integreras i Västvärldens samhällen då finns det ju större risk även här att suryoyo kultur och arameiska språket försvinner,dvs smälter in i det nya samhället.


Från:  Libnans arameiska
24 juni kl. 11:10
Inlägg: 
Förr i tiden blonstrade Libnan som en väldoftande blomma och idag härjar fanatismens svärd. Salomon brukade hämta cerderträ från de gröna skogarna i Libnan. Man kan inte prata om Mellanöstern utan att nämna våldets vapen. I Turkiet tvingades kristna att använda turkiskan som offentligt språk.
I Libanon sker en ännu värre förföljelse. Våldets anhängare kräver markområden och politisk inflytande. Fanatismen styrs av legaliserade terrorister. Islam har medvetet utplånat alla spår av Libanons arameiska och suryoyo.
Det är bara en tidsfråga innan EU tvingas erkänna arabiskans inflytande och makt som ju kommer att hyllas som Romarriket trots alla fanatismens grymheter.
Det räcker inte med nationalkänsla för att besegra fienden, ej heller med högskolekunskap. Det behövs en David mot Goliat.

Från:  Arabiskan
16 juni kl. 11:20
Inlägg: 
Inte konstigt att arabiseringen sprider sig som en epedemi runt om i världen och inte bara i Syrien.
Precis sådan Assad propaganda som styr och manipulerar folket. Man har gjort Assad klanen till en avbild som människorna måste dyrka. De som inte dyrkar Assad familjen kan råka mycket illa ut-precis som med Sadams regim.

Största hotet mot mänskliga rättigheter och demokratin är just islams fanatism och våld. Genom våld och hot styr de en hel värld-land efter land invaderar de. De har redan hela Mellanöstern.

Tyvärr finns det "kristna" anhängare av arabiskans utspridning vilket endast gynnar våldets epedemi.
Många kristan satsar höga utbildningar och undervisning på arabiskan. Nu börjar även västvärlden försköna och sprida arabiska.De tror att arabiskan är ett heligt språk och att arabiskan är äldre än arameiskan,sådan propaganda som är full av lögner. Västvärlden är också ansvarig för spridningen.
Sida  [1] 

Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Tacos & Filmkväll - Stockholm
15 oktober 2019

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019