» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 0

Medlemmar: 2761

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


4:e året i Almedalen

Det här är nu fjärde året i rad som SAAF finns representerade under Almedalsveckan på Gotland. Där träffade vi många politiker, journalister. näringsidkare men även allmänt vanligt folk. Vi ser det därför som ett utmärkt tillfälle att sprida kunskap och vetskap om vad som händer syrianer/araméer, vårt kristna folk i Mellanöstern. Folkmordet 1915, kallat Seyfo, förnekas än idag av Turkiet. Sveriges riksdag erkände folkmordet 2010, men regeringen vägrar fortfarande erkänna det. Idag pågår ett nytt folkmord framför våra ögon. Våra bröder och systrar dödas och förföljs för sin tro. Detta är ingen nyhet längre och tyvärr har denna sanning blivit vardag för syrianer/araméer och andra kristna minoriteter i framförallt Syrien och Irak. Många lyckas fly till Sverige i hopp om att starta om på nytt. De söker sig till en trygghet som för oss är en självklarhet, men tyvärr blir den inte så självklar för dem. Vi får ständigt ta del av historier om hur kristna förföljs och trakasseras på svenska asylboenden. Det är synd att dessa incidenter inte uppmärksammas tillräckligt i svensk media och tyvärr är de åtgärder som vidtas inte riktade mot de individer som utför dessa handlingar, utan det är offret som flyttas till ett annat asylboende eller med hjälp av den lokala kyrkan lyckas fly för att få omedelbart skydd. Genom att uppmärksamma sådant och höja rösten för våra bröder och systrar hoppas vi kunna göra en skillnad!Vi passade även på att berätta om oss syrianer/araméer som folkgrupp här i Sverige. Vi berättade stolt om några av våra mediekända näringsidkare, politiker och akademiker. Vi delade ut ca 1 000 informationspåsar under Almedalsveckan. Dessa påsar innehåll information om Seyfo 1915, dagens folkmord och förföljelserna i Syrien och Irak, men även problematiken på svenska asylboenden. De innehöll även en informationsbroschyr om SAAF och syrianer/araméer i det svenska samhället. I år var det många som efterfrågade våra t-shirt som vi hade på oss, vi har i dagarna skickat ut några t-shirt till de som önskat få en.

I övrigt var denna resa, precis som alla våra andra resor, ett minne för livet för alla deltagande SAAF:are. Gemenskapen som byggs upp på bara några få dagar är helt otrolig och känslan av att komma varandra så nära är underbar. I mina ögon är det nog det häftigaste med SAAF. Man träffar och lär känna personer som man annars aldrig ens hade stött på. Studenter och utexaminerade träffas och utbyter erfarenheter. Man får nya perspektiv och utvecklas som person.

Förutom vårt viktiga arbete med att sprida vårt budskap i Visby, gick vi såklart på olika föredrag och runt i olika tält för att själva lära oss nya saker och få tankeställare. Vi besökte även olika sevärdheter, vilket är ett måste i vackra Gotland. Man får verkligen en utlandskänsla när man går runt där, särskilt om det är fint väder. För er som inte varit där än, så måste ni skriva upp ett besök till Gotland på er bucket list. Kanske åker just Du med SAAF nästa år? Då är det ju dessutom valår och det lär verkligen vara stort.

Avslutningsvis, vill vi betona att vi anser att vårt arbete på Gotland är en av de pusselbitar som krävs för en förändring. Genom att ge svenskar en insikt i vad som händer i Mellanöstern, kan vi påverka både vad som händer där och här. Vi måste lära oss av historien och stå upp för våra bröder och systrar - det är vi skyldiga de! Nästa år vill vi ha med just Dig till Almedalen. Missa inte chansen att göra något så fint, samtidigt som du får minnen för livet!

Kristina Alsabeah, 17 juli 2017


Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019