» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 1

Medlemmar: 2775

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


SAAF-FESTEN - 1 års Jubileum

En buss kommer lastad till SAAF FESTEN!

Ett år hade gått sedan den första SAAF-föreningen skådat dagens ljus. Detta skulle man naturligtvis fira tillsammans med sina medlemmar och folk. En fest bemäktigade sig en dag i schemat och folk arbetade febrilt med att få till slag en ståtlig och minnesvärd fest.

SAAF Örebro ville naturligtvis inte gå miste om att få uppleva denna tillställning. 19.10 GMT tid bar det av från Örebro Universitet mot Norsborg. En buss lastad med 45 förväntansfulla studenter skulle om drygt två timmar charma dansgolvet i Hallundas nybyggda festlokal. DJ-”ammo George ” spelade upp vår enda kassett och ackompanjerad av klappandet från resenärerna gungade vi fram på E20 mot Stockholm.

21.30 stod vi utanför festentrén. Lokalen stod endast halvfull och vi sökte oss mot de bord Örebro hade fått reserverade. Detta är ett av privilegierna man erhåller som SAAF-förening. Tummen upp för det!
Lokalen var lyckligt klädd i de traditionella röd-gula färgerna och borden var placerade i grupper som skapade en mer behaglig atmosfär än den långa-tråkiga-bröllops-bordplaceringen. Efter att klockan slagit 22 började lokalen bli allt mer kompakt med festsugna människor. SAAF SU:s ordförande Bedros Yevno intog scen och hade ett kort öppningstal som han avslutade med att presentera kvällens artist, Josef Özer. Öppningssången var den alltid lika förtjusande ” Qomo amo Suryoye…”. Tempot var trevande inledningsvis, men accelererade ju längre kvällen framskred.

Festen fick förmodligen sitt optimala humör då den syd-västra-östra-norra hörnan (Örebros fäste) plötsligt ställde sig upp och började sjunga ramsor och hejjarop! Stunden därefter skapades ett korstågsliknande led av Örebroarna som paraderade genom den intensiva dansklungan och överlämnade en väldig korg med prunkande röda och gula blommor till SAAF som gratulation och tack för festen. Efter denna scen var hela festen likt ett Formel 1 lopp. ”Plattan i botten från start till mål.” VroOOOoooOOOoooMmmMMM!!! 600 gäster dansade natten igenom. Succén var ett faktum. Dock blev man så småningom slutligen besegrade, inte av utmattning, inte av tristess och inte av musiken, utan av klockan. 03.20 fick man slutligen ge sig. Festen var slut och bussresan hem väntade för oss Örebroare.

Örebroarna ville inte acceptera att festen var över, utan flyttade humöret och dansen till sin buss. Dans och sång fortsatte i bussen. Om folk tycker det är svårt att dansa ”rax” på en fest, så ska de bara testa hur svårt det är på en svajande buss. Eller det kanske var Vi som svajade och inte bussen? Esshh…kul var det!

Bussresan avslutades med att folk antingen sov eller satt i smågrupper och småpratade om allt mellan himmel och jord.

Ankomst Örebro 06.20 … snipp snapp snut, nu var festen slut.


Vi i SAAF Örebro vill avslutningsvis tacka SAAF för inviten och den underbara festen samt än en gång framföra våra gratulationer.

/ Robel Oktay, SAAF ÖRUVi från SAAF SU, KTH och SH vill tacka SAAF ÖRU och SUF för deras gåvor samt St: Petrus & Paulus Syrisk Ortodoxa kyrkan i Hallunda för att vi fick använda deras festlokal. Vi vill även tacka alla som kom på festen och hoppas ni hade de trevligt och att vi ser många av er på våra kommande aktiviteter framöver.

Jag vill också tacka alla som ”slet” med festen dagarna innan, under festen och efter festen.

/ Bedros Yevno

Robel Oktay, SAAF ÖRU, 25 november 2003


Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Tacos & Filmkväll - Stockholm
15 oktober 2019

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019