» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 0

Medlemmar: 2776

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


Mesut Ogur är ny ordförande för SAAF

Efter 6 år som förbundsordförande för akademikerförbundet SAAF väljer Bedros Yevno att kliva av och lämnar därmed plats för Mesut Ogur vid rodret.

SAAF:s nya ordförande har varit med i förbundsstyrelsen i över tre år och kände att han nu har tillräckligt med erfarenhet och kunskap om SAAF för att kunna axla rollen som ordförande. Därför visade Mesut Ogur intresse för förtroendeuppdraget när han blev tillfrågad. Bedros Yevno som har suttit som ordförande för SAAF under lång tid kände sig redo att lämna över sin post och föreslog tillsammans med valförberedningen och den sittande styrelsen Mesut Ogur till ny ordförande.Mesut Ogur anser att det är ett stort ansvar att leda en så stor organisation som SAAF och det krävs ett stort engagemang för att få organisationen att rulla framåt.

- Det kändes väldigt bra att bli nominerad av valberedningen och sedan blir framröstad som ordförande på årsstämman. Att leda SAAF är stort och man har ett enormt ansvar när man leder en sådan organisation. Samtidigt är det en krävande uppgift som kräver energi. Utöver ordförandeskapet har jag för tillfället väldigt mycket på jobbet och kommer till en början inte kunna lägga ner tillräckligt mycket tid med arbetet på SAAF. Det känns därför mycket uppmuntrande att jag har stöd från både Bedros som är kvar i verksamheten och den sittande styrelsen, vilken jag tror är ännu starkare än den styrelsen som vi hade föregående år, säger Mesut Ogur, ny ordförande för SAAF.

Det kommer att bli ett utmanande men roligt år anser Mesut Ogur och han ser fram emot att jobba med alla engagerade parter på SAAF.

Startade upp SAAF i Göteborg
Mesut Ogur blev medlem i SAAF år 2007. Vid den här tiden studerade han vid Göteborgs Universitet. Men redan 2005 när han började sina studier kände han att det var något som saknades. Mesut Ogur tänkte att det borde finnas ett akademikerförbund för syrianer/araméer och han stötte på flera andra syrianska/arameiska studerande ungdomar som också var inne på samma spår. Men de kom aldrig så långt att de starta någon akademikerförening.

- Fast jag fick till slut veta via kompisar att SAAF fanns och att det fanns andra akademiker på Chalmers tekniska högskola samt Göteborg Universitet som också var intresserade av att starta upp SAAF i Göteborg, tillägger Mesut Ogur, ny ordförande för SAAF.

Sedan dess har Mesut Ogur suttit som styrelseledamot på lokal nivå i SAAF Göteborg i tre år mellan 2007-2009. Sedan gick han med i förbundsstyrelsen, först som ledamot 2009, och sedan som kassör 2010-2011.

- Egentligen var jag inte intresserad av att sitta med i styrelsen överhuvudtaget. Jag gick med i SAAF Göteborg för att de behövde folk för att få en fulltalig styrelse. Till förbundsstyrelsen 2009 var det väldigt svagt intresse och jag själv var inte alls intresserad till en början, men man lyckades övertala mig att gå med. Till slut gick jag med och intalade mig själv det bara var för ett år och det skulle gå snabbt, upplyser Mesut Ogur.

En annan anledning till att han valde att gå med i SAAF var att få meriter tack vare ett engagemang i en akademikerförening som han kan ha med i sitt CV. Och idag 2012 har han det största ansvaret för det tunga akademikerförbundet i egenskap av ordförande, en post som är på två år.

Hemsidan och omstrukturering av organisationen är målen
Mesut Ogur har två huvudmål i sikte. Det första är få färdigt SAAF:s nya hemsida som de har jobbat med sedan juli 2011. Detta mål är enkelt att genomföra enligt Mesut Ogur. De har kommit långt med projektet och hoppas på en lansering ganska snart. Hans andra mål är att fortsätta att jobba med en omstrukturering av organisationen. Redan för två år sedan började Mesut Ogur se över arbetet i SAAF. Han lyckades identifiera många punkter och metoder som behövde förbättras.

- När min mandatperiod är över kommer SAAF förhoppningsvis att ha en starkare organisation som jobbar smart samt ha bra och fungerade rutiner, upplyser Mesut Ogur.

Det som ligger närmast i tiden är aktiviteter som många medlemmar är bekanta med vid det här laget. Det handlar om fyra återkommande aktiviteter som årligen anordnas av SAAF. Det är SAAF-Ski Weekend, SAAF-City Weekend, SAAF-Kick Off (I samarbete med någon lokal förening) samt en årlig SAAF fest.

Till slut har Mesut Ogur fått frågan om hans ledarstil och om han själv har någon förebild.

- Nej, Jag har inte reflekterat över min ledarskapsstil. Jag kommer att försöka att prova på olika ledarstilar som jag har stött på under åren genom olika chefer, tränare och andra ledare. Förhoppningsvis kommer jag att hitta en ledarstil som passar mig, säger Mesut Ogur.

Eftersom Mesut Ogurs tankar inte har gått i ledarskapet och ledarstilarnas bana har han inte heller riktigt haft någon förebild inom ledarskap. Men han anser ändå att det finns många bra ledare inom religion, politik, näringsliv och sport som han ser upp och kan relatera till.

Faktaruta:
Namn:
Mesut Ogur
Ålder: 27
Bor i: Norrköping
Kommer ursprungligen från: Zaz, TurAbdin
Utbildning: Master of Science Teknisk Fysik
Arbete: Utvecklingsingenjör/testledare på Scania
Familj: Trolovad (Mesut gifter sig i juli)

Jean Azar, 12 juni 2012


Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019