» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 0

Medlemmar: 2751

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


I begynnelsen, enligt den kristna läran ...

... skapade Gud Adam och Eva. Han lät människan leva i ett paradis, en plats med den perfekta atmosfären där olycka icke existerade. När Gud såg på sin skapelse, såg han att den andliga utvecklingen inte gjorde några framsteg. Lyckan fanns överallt, det var då han förde in det vi kallar för "den fria viljan".

Gud hade förbjudit Adam och Eva att äta från äppelträdet, det var där han gav mänskligheten den fria viljan. När satan kom in i bilden och vilseledde Eva att gå emot Guds lag, så hade hon ett val. Hon åt den förbjudna fruken, ur kunskapens träd och det var anledningen till varför människan kastades ut ur paradiset. För det var då, den fria viljan hade fötts.

Den 28e augusti 1963 stod Martin Luther King framför Lincolnmonumentet. Det var då han läste upp ett av världens mest berömda tal; "I have a dream", och det var under demonstrationen "för arbete och frihet" i Washington D.C.

Många av dagens ungdomar uppfattas som "drömmare". Detta är ett så kallat New Age-symptom. Det vill säga man sätter ribban lite för högt och försöker efterlikna överklassfolket. Det räcker inte med att leva upp till standardlivsstilen, man måste ha det lilla extra, annars är man en i mängden. Detta medför en otrolig stress, press och frustration för dagens ungdomar då resultatet av allt man gör ska bli perfekt! Man vill efterlikna den där karaktären man är fascinerad av, som har en av huvudrollerna i serien man följer en gång i veckan klockan 21.00 på onsdagskvällarna. Det leder till att man lever utanför verklighetens ramar. Det bryter ned den vackra människan som finns i varje individ. Det är där vi måste förstå att den fria viljan och drömmen kommer i kontakt med varandra. Att vara en drömmare är inget negativt om man man kombinerar det med verkligheten. Det är så vi finner en drivkraft att utvecklas och förstå oss på viken av den fria viljan vi har.

Det är lite som en värld i ett "Matrix" vi alla är skapade som biologiska maskiner och vi har en fri vilja att skapa vår egen verklighet. Vi lever alltså i en skola, där det slutgiltiga testet kommer att baseras på kärleken för oss själva och för våra medmänniskor!

Jag ska skriva om tre "drömmare" som har kombinerat drömar med verklighet.

Walt Disney
"Alla drömmar kan bli sanna, bara du har mod att tillfredställa dem."

Ur Walts dagbok den 5e december 1909: "Det är min födelsedag idag. Jag är nu vuxen, eller åtminstone åtta år gammal. Jag älskar att teckna, och jag passade på att sälja alla mina täckningar till mina släktingar på mitt kalas. När jag väl tittade på musen jag hade målat, ville jag inte sälja den. Så jag behöll den, trots att min kusin ville köpa den. Den är icke till salu skrek jag! Min bror skrattade och sa "det är bara en idiotisk seriefigur" jag tittade på bilden och sa "detta är min vän, och han kommer bli en vän för alla barnen i hela världen, och jag kommer få min idiotiska seriefigur att prata" Då började alla barn fnissa. Men vem bryr sig om dem?"

Napoleon Bonaparte
"Frankrike har mer nytta av mig, än vad jag har av Frankrike."

Ur Napoleons dagbok den 29 juni 1798: "En gång, blev jag också vilseledd av reflektionerna av de stora idéerna från filosofer som isolerade sig själva i sina egna små bubblor. Makt har alltid varit en konst för mig, jag behärskar den och älskar den, kan inte få nog av den. Frankrike och Europa är inte nog för mig, jag vill över horisonten. Det finns en hel nation som behöver vägledning och stöd. En hel nation som behöver en kejsare."

Den tredje. Kommer vara DU.

Gud har satt en massa lagar. Men du besitter grunden för den. Den fria viljan.

Gabriel Chamoun, 26 maj 2009
http://www.bahro.nu/?aid=136


Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019