» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 0

Medlemmar: 2761

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


Domino, Betyg: 3 -

Skådespelare: Keira Knightley, Mickey Rourke, Delroy Lindo
Regi: Tony Scott

Premiär: 25 november

Hollywood går i cirklar. Tony Scott regisserar Domino, han har också regisserat Man on Fire med Denzel Washington. Man on Fire var en remake från 1987 och kom ut 2004, samma år som en annan remake, Manchurian Candidate, hade premiär med Denzel i huvudrollen. I originalfilmen från 1962 var det Frank Sinatra och Laurence Harvey som spelade huvudrollerna och Laurence Harvey var far till prisjägaren Domino Harvey, som hittades död i sitt badkar i juni 2005, tre månader innan filmades som löst baserades på hennes liv hade premiär.

Domino Harvey (Keira Knightley) ett barn som växer upp och verkar ha mycket, rik känd filmstjärnefar, vacker, exmodell golddigger mamma. Dominos far, Laurence Harvey, dör när Domino är 8 år. Kort därefter händer det som absolut inte får hända, flickans guldfisk dör och hon svär att för all framtid aldrig fästa sig vid någon igen. Ett infall från moderns sida skickade flyttlasset till Beverly Hills och tanken var att det skulle bli enklare att hitta en rik knös. Efter en misslyckad tid som modell och att ha kastats ut från skolan finns det inte så mycket att göra som flicka än att träna på Beverly Hill Gun Club och leka med nunchakus vid poolen. Genom en annons i tidningen kom hon i kontakt med prisjägaren Ed Mosbey (Rourke) och hans lagkamrat, Choco / som senare kom att bli hennes chef respektive bäste vän/fluktare. Domino visars sig vara en talang och hon blir snabbt årets prisjägare 2003. Teamets uppdragsgivare (Lindo) håller gänget med uppdrag som löses framgångsrikt fram tills de blir involverade i en stöt med följande ingredienser: 10 miljoner + 2 ”Beverly Hills 902 10” skådisar.

Ok, jag erkänner. Jag har svårt för Keira Knightley. Hon är för mig den alldeles för unga, pojkflickssöta, kostymfilmsskolade, överdrivet käcka stormrika skit som figurerar överallt numera. Allt detta försvann efter de mer än två timmar jag fick stirra in i hennes kedjerökande, iskalla och brutala tolkning av Domino Harvey. Kända skådespelarnamn duggar tätt i denna våldsamma, Tarantino-blodiga, darrhändigt inspelade och rappt klippta action film, men det var ett okänt ansikte som lämnade avtryck. Venezuelanen Edgar Ramirez, har stora chanser att med den här filmen har fått till ett genombrott i Hollywoodland. Jag tror att det var här vi såg honom först. I en film om en prisjägare, hennes kända far, en död guldfisk, resten ska tas med en nypa salt.

Teodora Yevno, 25 november 2005


Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019