» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 4

Medlemmar: 2775

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


”Ja, man kan lätt påstå att Munir var programledaren den här kvällen”

Den 6 oktober samlades cirka tjugo syrianska studenter i St:a Maria kyrka i Örebro för den terminsvis återkommande föreläsningen. Denna gång skulle fader Jacob Kasselia hålla en kort föreläsning om vilken roll den syrisk ortodox kyrkan spelar i syrianska ungdomars liv idag. Föreläsningen började klockan 17.30 men så när som alla studenter var också närvarande under kvällsbönen: helt underbart! Även en syriansk doktorand från universitetet var inbjuden, Munir Dag – tack Munir för din närvaro.

Okej, klockan börjar närma sig 17.30 och vi sätter ju naturligtvis inte igång. Vi måste ju räkna med förseninger då det är syriansk tid som gäller här, kära vänner. Klockan närmar sig 17.45 och då börjar vi. Alla ungdomar presenterar sig och Fader Jacob presenterar sig varpå han så väl klargör att alla är så välkomna till kyrkan närhelst de önskar. Fader Jacob står till vår tjänst och önskar vi att tala med någon eller dylikt kan vi alltid vända oss till honom. Det värmer, tack fader!

Föreläsningen sätter igång och jag måste säga att detta absolut inte var den mest intressanta delen av kvällen. Visst, mycket nyttigt sades: Speciellt för oss studenter är det viktigt att hålla en nära kontakt till vår kyrka och alltid läsa den heliga Skriften. Denna period av vårt liv präglas av ett bokstavligt talat insupande av information och kunskap; av vilka inte ett fåtal går emot Kristi lära.

Med det sagt – tog ungefär en halvtimme – började frågestunden som varade i nästan 2 timmar, wow. Allt ifrån vad en kristen är kallad till att göra till att diskutera huruvida tatuering är något man ogillar eller inte. Det var då ingen enkel frågestund. Livlighet och insensitet präglade detta moment. Just på denna punkt spelade vår käre doktorand en viktig roll. Har någon sett programmet ”Debatt” på SVT? Ja, man kan lätt påstå att Munir var programledaren den här kvällen.

För er alla andra cirka 120 syrianska studenter som pluggar vid Örebro Universitet: ni missade något, så mycket kan vi säga.

Gabriel Bar-Sawme, 16 oktober 2005


Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Tacos & Filmkväll - Stockholm
15 oktober 2019

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019