» Bli medlem       
 » Glömt lösenordet?
    
SAAF Utbildning Aktiviteter Nöje
Senaste nyheterna Krönika Sök Arkiv

  SAAF
Inloggade: 0

Medlemmar: 2776

Föreningar: 15
 HIG
 KI
 KTH
 LHS
 LIU
 MDH
 ORU
 SH
 SU
 UU
 GBG

  Forum


YEES, ÄNTLIGEN!!!

Ja, ärligt vem har inte saknat alla trevliga glada ansikten man såg lite då och då i skolan och på SAAF aktiviteterna innan sommaruppehållet?
Jag i alla fall :o) och erkänn, DU med ;o) …

Sommaruppehållet kom, för dem flesta. En del tog sommarkurser, andra fick något sommarjobb och någon liten stackare låg på stranden dem få dagar de va sol här i Sverige och kopplade av till en pina colada samt lyssna på låten ”suryoyo suryeyto …” och blicka tillbaka lite.

Vad du än må ha gjort under sommaren, så hoppas vi att du har haft en riktig trevlig avkopplande sommar, där du har nya krafter inför höstterminen och ser fram emot plugget, i alla fall då SAAF har någon aktivitet på gång och det är en hel del det.

Vi på SSN och SAAF vill också passa på och gratulera alla nyutexaminerade. Stort grattis till er examen och hoppas allt går er väl. Men bara (bara och bara) för att ni tagit examen behöver ni inte lämna SAAF för det. Ni är varmt välkomna att engagera er och delta på aktiviteterna som vi har. Vi kommer att behöva er hjälp och stöd. Har du kanske fått ett jobb? Hör gärna av dig till oss då för en intervju m.m.
(Vi har några tänkta framtidsplaner för de utexaminerade)

Vissa går och andra kommer. Till er som tagit studenten önskar vi även er ett stort grattis och förhoppningsvis ser vi er som medlemmar nu när ni eventuellt läser vid högskolan eller KY. Även komvux studerande med mål att läsa vidare är välkomna. Tvecka inte att hör av dig till oss om du har frågor eller funderingar allt kring högre studier. Vi finns här för dig. Finns inga dumma frågor, bara dumma svar...

Till er som har något år eller två kvar, varmt välkomna tillbaka till höstterminen, hoppas allt går er väl. Tillsammans gör vi studie livet lättare och trevligare.

Uppdatera gärna era uppgifter som ni har. Samt när ni ändå är ute och surfar efter lite fakta till något PM eller liknande så besök gärna SAAF.info och var aktiva.

Vi vill även passa på att informera er lite kort om vad om händer i SAAF och SSN kommande period:

Förutom våra vanliga aktiviteter så som bowling, mingelkvällar, föreläsningar, intervjuer och studiehjälp m.m. så har vi planerat in följande kommande halvår.

• Vår årliga KICK OFF den 10 sept. Anmäl dig redan idag.
SAAF´s STORA HÖST FEST där vi i år firar treårs jubileum i SAAF den 5 nov.
• Seminarium om högre studier och arbetsmarknadsdag
senare i höst.
Stipendium kommer även i år att delas ut till en eller flera medlemmar.
Bildande av SAAF vid fler högskolor/universitet i landet intresserad? mejla oss
• Ev. en skidresa
• m.m.

Vi som jobbar med hemsidan och sitter med i styrelserna för SAAF behöver all hjälp vi kan få från er medlemmar.

SAAF är vad vi tillsammans gör det till…

SAAF är en medlemsförening som ni vet, dvs att SAAF har inget självändamål utan finns till för medlemmarnas skull. Fråga inte vad SAAF kan göra för dig, fråga vad du kan göra för SAAF. På så vis hjälper du dig själv och andra på många tänkbara sätt. Genom att stärka och utveckla vår verksamhet så hjälper vi varandra, speciellt våra yngre bröder och systrar.

Ett av SSN och SAAF´s motton:

Ingenting är omöjligt bara viljan finns.

Viste du föresten att vår kär och omtalade Skolminister Ibrahim Baylan satt med i den allra första styrelsen för Syrianska Student Nätverket, SSN som bildades under våren 1997. Han var nämligen kontaktperson under ett år. Många av styrelsemedlemmarna i SSN och SAAF jobbar idag i stora företag/myndigheter med starka positioner.

Än en gång, varmt välkomna tillbaka till skolbänken eller för er utexaminerade, kontorsbordet. Vi ses och hörs bla på våra aktiviteter.

Har du tips och idéer på vad vi kan göra? Hör gärna av dig till oss.
Mejl: Saaf.info@spray.se

Avlutar med ett citat från Kennedy Akdogan som skrev detta i en tidigare artikel här i SAAF

”Som student är man egentligen aldrig fri så länge man har en tenta framför sig eller hängande över sig. Även om man haft en lång dag med mycket studier och kommer hem sent så har man ändå det där orosmolnet över sig, ”pluggade jag tillräckligt mycket?” Det är en oro som delas av många studenter, att alltid känna att man aldrig pluggat tillräckligt. Särskilt jobbigt är det på helgerna, vågar man vila eller ska man ta och plugga lite extra för säkerhets skull? Det värsta är ändå när man tagit mod till sig och inte pluggat under helgen och den första personen man träffar på måndag morgon säger ”jag pluggade hela helgen”. Man riktigt känner hur ångesten sprider sig från topp till tå och sedan kan man inte plugga hela dagen eftersom man är orolig över att man inte pluggade under helgen. Oro och ångest och ändå vet man att det inte finns någon mer meningslös sysselsättning än att just gå runt och vara orolig. Det är i såna stunder man bör erinra sig om Herrens ord om att man inte ska oroa sig för morgondagen.

I början av studierna gick jag på alla undervisningar av oro för att missa något viktigt som kunde sägas under lektionen. Nu tar jag tillfället i akt och ”skolkar” en lektion för möjligheten att sitta i solen istället (man måste ju pass på när tillfälle ges, det är ju inte så att vi bor i Australien med sol året runt). I början sprang jag förbi caféerna för att ingen skulle se mig och vinka in mig för en fika. Nu tältar jag i caféerna och stoppar alla som försöker slinka förbi. I början gick jag och oroade mig en vecka innan tentaresultaten anslogs. Nu orkar jag knappt gå förbi resultattavlan. Med detta inte sagt att man ska sova sig igenom studietiden och kämpa med omtentor, absolut inte. Man ska göra sitt bästa och plugga så mycket man behöver men man ska inte gå runt och oroa sig för hur det ska gå, det är meningslöst. Så länge man gör sitt bästa så kan man inte göra mer. Men samtidigt ska man inte låta livet passera förbi bara för att man ödslar tid på oro och ängslan. Dyker det upp en möjlighet till att göra något kul på helgen så gör det! Säg inte att du måste plugga bara. Dyker det upp en möjlighet till att engagera sig i något man tycker är kul (t.ex. SAAF) så gör det! Säg inte att du inte har tid bara. Tid är ingenting du har, livet är kort och hur du använder din tid är viktigt. Använd den till något meningsfullt!”

Bedros Yevno, 2 september 2005


Kalender
M
T
O
T
F
L
S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Nätfrågan
-
 -
 -
 

Administration
Kontakta oss
Sidkarta

Utbildningslänkar
 Syrianska Sidor
 Utbildningslänkar
 Studentlänkar
 Högskolor/Univ.


© Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, SAAF 2002-2019